20080131

KOP, Liverpool'u satın alıyor?

Malum Endüstriyel Futbol'a İngiliz Kulüplerinin yaptıkları katkılar ortada. Şirketleşme, takımların satılması, gelirlerin arttırılması ve globalleşme. Fakat bu işin liderlerinden Kuzeyli olanların (Liverpool ve Mancherter United) taraftarlarında uzun süredir kazan kaynıyor. En son maçta Liverpool'luların, takımın Amerikalı sahiplerine itafen "Go Home" dediklerini (ama büyük bir hareket değil, fakat bir sinyal gibi) bununla paralel Dubaili Yatırım Firması DIC'e (Dubai International Capital) "Gel bizi kurtar" dediklerini de unutmamak lazım. Ne trajedi, bu ülkenin doğasından geliyor demek ki.


Neyse konumuz gelinen son nokta, daha doğrusu yeni bir gelişme Liverpool Taraftarı Kulübü Satın Almak için ORGANİZE Oluyor.!

100.000 taraftar, taraftar başına £5,000'lık kulup hissesi alarak kulüübün kontrolünü yeniden geri almak için çalışmalara başlamış gelen haberlere göre. Tabi kulübün sahipleri Tım Hicks ve George Gillett satarmı bilinmez.

Olayın arkasında Royan Taylor (Liverpool Üniversitesi'den bir abimiz olmanın yanırısa, Football Industries Group'un başındaki adam ve Futbol Taraftarları Birliği'nin de Başkanı oluyor) ve Phil French bulunuyormuş.

Sonucu ne olur bilinmez fakat mantıklı gibi gözüküyor. Ki bu kadar büyük bir kulübün bu kadar çok ve maddi yardım yapacak kadar çatlak taraftarları olduğunu göz önüne alırsak.

Kaynak: Pitch Invasion

No comments: