20080520

Sınırlar Arasında sonunda yayından kaldırıldı!


Banu Avar'ın çok da hastası değilim ama programını TRT'de (Sınırlar Arasında) yakaladığım zaman izler takip ederim, ayrıca kitabı da güzeldir tavsiye ederim. Zaman zaman yorumları beni gerse de genel itibari ile güzel bir açıdan bakmaya ve bazı şeyleri yansıtmak istediğini düşünmüş ve takip etmişimdir.

Hatırlarsanız milli kanalımız TRT ilk önce İsveç ve Nobel ile ilgili yaptığı programdan sonra "ilginç" bir şekilde kulağını çekmişti Banu Avar'ın. Daha sonra TRT 2'de geç bir saate şutlanmıştı program. En son olarak da 15 Mayıs'ta programa son verildiği kararı açıklandı.

Şaka gibi, yani bu kadar mı rahatsız etti bu kadının programı ve bu kadar mı bizimkilere laf geçirecek kadar rahatsız oldular...

Haber:

TRT'den Avar'a BOP sürprizi
TRT yönetimi, muhalif duruşuyla dikkat çeken Banu Avar'ın programını kaldırdı.

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ / TRT'de bir süre önce 'sürgün'e uğrayan Banu Avar'ın Sınırlar Arasında programı, "sonunda" yayından kaldırıldı.

TRT Genel müdürlüğü tartışmalı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. TRT yönetimi, bir süre önce TRT 1'den TRT 2'nin geç saatlerine 'sürdüğü' Sınırlar Arasında adlı programın yayınına son verdi. Yapımcı Banu Avar, programının kaldırıldığını 'montaj yaparken' öğrendi.


Devamı: http://www.gercekgundem.com/?p=132835

Resmi sitesindeki açıklama:

BASIN AÇIKLAMASI 20 MAYIS 2008


TRT YÖNETİMİ SINIRLAR ARASINDA PROGRAMINA SON VERDİ
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ KUTLU OLSUN…


Banu Avar’la SINIRLAR ARASINDA 4 yıl ve 82 programın ardından tarihe karıştı. 2007 Aralık ayında TRT genel müdürü ile 18 bölümlük sözleşme imzalamış ve 2009 Ocak ayına kadar gideceğimiz ülkeleri planlamış çalışmalarını yapmıştık.

Ama bugün elimize geçen Haber daire Başkanı imzalı yazıya göre 15 mayısda programımıza son verilmiş.(!) Sezonun son programı olan BÜYÜK ORTADOĞU ve ASYA PROJESİ adlı programında yayını böylece engellenmiş oldu. Ve SINIRLAR ARASINDA tarihe karıştı!


Programa başladığım günden beri Sınırlar Arasında programı konusunda birçok çelişkili karar aşamalarından geçilmişti. Programa harcanan emekten çok TRT yönetimiyle ilişkiler zaman almıştır. Ama 2007 Aralık ayında Genel müdüre istifamı sunduğum halde kabul edilmemiş 1 yıllık sözleşme yapılmıştır.

Beş ay sonra sezonun ortasında Sınırlar Arasında aniden TRT 2’ye sürülmüş ardından da programın sonlandırılması kararı verilmiştir. Gerekçe olarak YAYIN PLANINDA DEĞİŞİKLİK ibaresi yeralmıştır.

Bilginize sunulur.

Banu AVAR

Kaynak: http://www.banuavar.com.tr/?pg=news&id=44

Çok yazık oldu. İfade özgürlüğü hakkı nerelere gidiyor, yok işin acı yönü örümcek kafalılar kendi görüşleri için sansürü silah olarak kullanırken bir de yabancı dostları için de sansüre başladılar eyvahlar olsun...

Not: Bu programı izleme fırsatı bulamayanlar buradan buyursun.

No comments: