20071222

Yılbaşı, derebaşı !


İlk kez bir yılbaşını (Gavurca: New Year's Eve) evden uzak geçireceğim. Madem Londra'dayız, madem Yeni Yıl ne yapalım derken, TD'den Prusa'nın da buralara geleceğini öğrenince sağa sola sorma gereği hissettik. "Partilere mi kapılalım, yoksa kendimizi sokaklara mı vuralım" diye?

Alternatifler çok, ama şu an itibari ile yaptığım plan dahilinde kalabalık, itiş kakış, içen yığılan dağılan insan portreleri içinde bir kutlamanın faydalı olacağı kanaatindeyim.

Bu bağlamda Değerli Londra Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın düzenlediği New Year's Eve eğlencesine katılmanın iyi bir eğlence olacağı düşüncesindeyim. Belediye'nin sayfasına bakınca gözlerim kamaştı, detaylı bir aktivite gibi. Yerleşim planına bakınca Victoria Embanment'i, Waterloo Köprüsü'nü ve West minister Köprüsü'nü komple kapatacaklarının ve ortalama 350.000 kişinin teşrif edeceğini gördüm. Manyakça bir eylem gibi gözükmekte... Gülecek tonlarca malzeme çıkacak gibi, cepleri kolladığım sürece. Big Ben çalınca (12.00) 10 dakika süre ile London Eye'ı gören tüm dere (ben hala dere diyorum) kıyısından güzel bir havai fişek gösterisi (Bu arada neden havai ya da havayi fişek diyoruz acaba?) olacakmış.

Gidip görmekte ve izlenim edinmekte fayda var. Bakalım 350.000 insanın üzerine (kapsama alanı itibari ile) işedikleri pet şişeleri, sigaraları, maytapları atan (Forza Taksim) insanları görebilecekmiyiz. Rezillik görme şansı yüksek ama hangi tür olacak.

Deneyeceğiz.

Bazı faydalı linkler;

http://www.panoramas.dk/new-year-2006/london.html
Flickr bu konuda ne der?

No comments: